pollresultsbankheistОхранител от частна фирма беше убит, докато се опитвал да спре обир на банка в Пакистан, съобщава местният сайт Тhenews.com.pk. По-късно е имало престрелка между заподозрените обирджии и полицията, в която двама от крадците са били убити.

Обирът е станал в клон на банка Habib Metropolitan вчера следобед. Пред банката внезапно спряла кола с четирима души в нея. Двама от тях слезли, влезли в сградата и се опитали да вземат оръжието (револвер) на 40-годишния охранител Гюл Кхан. Той не се дал без съпротива и започнал да се бори с единия от престъпниците. Тогава другият открил огън и убил охранителя на място. Уплашени от факта, че служителите на банката са чули изстрелите, обирджиите се отказали от намеренията си и избягали.

Скоро до мястото пристигнал полицейски екип. Разпитали свидетели, видели записите от охранителните камери и така научили регистрационния номер на автомобила на убийците. Моментално били започнати издирвателни действия.  От тук сценарият протекъл като сюжет на холивудски екшън.

Скоро бил намерен и самият автомобил, паркиран до друг клон на друга банка. Щом престъпниците видели полицаите, открили стрелба по тях. След това се качили на автомобила си и потеглили с бясна скорост. Полицаите тръгнали да ги гонят и в продължение на километри се водила ожесточена престрелка между движещите се автомобили. Престъпниците били добре екипирани и хвърлили две гранати по преследващите ги полицаи. Така успели да ранят тежко един полицай, който в момента е в болница.

Скоро единия от крадците бил убит от полицаите, а втори спрял колата и се скрил в най-близката къща. Там извадил граната и заплашил, че ще я взриви ако полицаите се приближат. След броени секунди обаче гранатата сама избухнала и крадецът умрял на място. Другите двама от престъпниците успели да избягат по тесни улички в района.

В колата полицията намерила 12 пушки, 2 пистолета 9mm и други оръжия. Самата кола била открадната преди седмица. Полицаите установили, че същата групировка, състояща се от 3-ма мъже и една жена, била отговорна за обира и на друга банка. В същия ден в който откраднали колата, те извършили обира на друга банка, а после неспирните престъпници направили още един грабеж и обрали друга бензиностанция. Пак тази банда пък била убила още един охранител на ресторант, след като се опитали да откраднат пари от собственика. Обявена е голяма награда за залавянето на останалите двама престъпници.

Print Friendly, PDF & Email