Над 130 представители на спецслужбите от 34 страни по света са взели участие в обезпечаването на сигурността по време на световното първенство по футбол в Русия.

Руският президент Владимир Путин е благодарил на сътрудниците от специалните служби и от правоохранителните органи за свършената работа, както и на представителите на спецслужбите и правоохранителните органи на други държави.

Това каза руският президент Владимир Путин на среща с членовете на Центъра за международно сътрудничество към Междуведомствения оперативен щаб за осигуряване не безопасността на Мондиала, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Данните сочат, че в съвместната работа са участвали 126 представители от 55 специални служби и правоохранителни органи от 34 държави. Като са предотвратени 25 милиона кибератаки и други криминални прояви срещу информационната инфраструктура, свързана с шампионата. За щастие не е имало нито едно по-сериозно произшествие.

В рамките на Мондиала са проверени над 2 милиона души. Освен това са извършени над 400 проверки на 195 инфраструктурни обекта.

Print Friendly, PDF & Email