Снимка - kievukraine.info

Снимка – kievukraine.info

Снощи в центъра на Киев, в клон на Украинската бизнес банка, са нахлули 20 въоръжени с ножове, огнестрелни оръжия и тояги маскирани мъже, които са се опитали да ограбят банката. Обирът бил изключително зле планиран, а самите крадци – пълни аматьори. Без никаква подготовка и план, те просто нахлули в банката, разчитайки на големия си брой. Скоро след това пристигнали два въоръжени полицейски отряда, въоръжени с „Калашников”, които обградили банката.

В около 3 ч. псевдообирджиите пуснали шестимата охранители на банката. Единият от тях съдействал на полицията и обяснил къде точно се намират престъпниците и какво се опитват да направят. По-късно в сградата влязъл експерт по сигурността, който преговарял с престъпниците и те се съгласили да се предадат. Нападателите разговаряли с руски акцент. Обирът ще остане като един от най-неуспешните и абсурдни в историята.

Дори в най-добре планираните операции не участват толкова много хора, а какво остава всички до един да влязат в банката. Крадците нямали абсолютно никаква идея какво правят и как да го направят. Не успели дори да проникнат в хранилището на банката, а накрая нямали план за бягство.

Print Friendly, PDF & Email