jandarmeriqЖандармеристи ще бъдат изпратени по селата в половин България днес, за да опазят имуществото на хората от кражби. Точно в 8 часа силите на МВР влизат в горещите точки. Най-тежко е положението във Видин, Враца, Монтана, Плевен и селата край София, но има още 10 области, където също ще се вземат допълнителни мерки заради риск от набези. (Монитор)

Иран е изпратил няколко военни кораба към морската граница на САЩ в Атлантическия океан, съобщи Би Би Си. „Иранският военен флот приближава морската граница на САЩ и това има своето значение“, заявил адмирал Афшин Хадад, командващ иранския северен флот, пред иранската агенция ФАРС. Типът на кораби и числеността на екипажите им не се съобщават. Предполага се, че мярката е отговор на засиленото присъствие на ВМС на САЩ в Персийския залив. В същото време информацията на ФАРС не е потвърдена от независими източници. (Сега)

Спецпрокурори ще гледат най-тежките дела с користна цел и срещу терористи, а 24 нови престъпления ще се преследват със затвор. Освен това кумове или близки, които замълчат в ритуалната зала, че младоженците са роднини, непълнолетни или пък имат вече сключен законен брак с друг партньор, няма да отговарят за извършено престъпление. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email