10-07Земетресение от 3.8 по Рихтер разлюля Тополовград. Земетресение с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на Тополовград в 21.11 часа тази вечер, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география. Земетресението е усетено в района на Ямбол, Хасково и Димитровград. (в-к „Дневник”)

Хората са разочаровани от битката с корупцията. Разочарованието на българите от битката на държавата с корупцията е пълно, показва проучване на „Прозрачност без граници“ за периода септември 2012 – март 2013 г. Докато през 2010 г. 42% от гражданите са оценявали усилията й като ефективни, сега едва 16 на сто споделят това мнение. Лошата работа на държавната администрация генерира подкупност и тя е най-голяма сред полицията, органите на съдебната власт и здравеопазването. (в-к „Сега”)

Истински удар! Хванаха половин милион в ръчен багаж на летище. Митническите служители на Летище Бургас задържаха недекларирани 250 500 евро в ръчен багаж на пътник. Нарушителят е български гражданин, който е опитал да внесе валутата контрабандно в страната. Той е пътувал с полет от Москва до Бургас. Това е най-голямото количество контрабандна валута, залавяна досега в кабинен багаж на пасажер на бургаското летище. (в-к Труд)

Бизнесмени отвлякоха свой работник, окрал ги. Семейство бизнесмени от Димитровград отвлякоха свой 21-годишен наемен работник, биха го и го държаха заключен след подозрение, че им е откраднал от офиса пормтоне с 2600 лева. (в-к 24 часа)

Москва, Пекин и Бразилия – най-интересни за американските служби. Русия, Китай и Бразилия са приоритетни страни за подслушванията на телефонни разговори и интернет трафика от специалните служби на САЩ. За това свидетелстват разкрития на бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън (в-к Монитор)

 

Print Friendly, PDF & Email