250px-Levski_monument (1)Камери, полицейски патрули и доброволци ще охраняват паметника на Васил Левски в София, съобщава в-к „Стандарт”. Мерките идват заради установените преди няколко дена системи кражби, продължили седмици, на орнаменти от паметника. Нанесените щети на паметника Левски са на стойност 40 000 лв. Задигнати са красиви френски фенери, грифони от основата на светещите стълбове и други метални орнаменти. Скъпоценните предмети сигурно вече са в пунктове за старо желязо. Според експерти паметника не се нуждае от основен ремонт, но трябва да бъдат възстановени липсващите му части. (Security.bg)

Съединените щати категорично отхвърлиха във вторник последните обвинения за прихващане на комуникациите в Европа. Всъщност данните им “предоставяли” европейските разузнавателни агенции, предаде Франс прес. Театрален жест в аферата, която тровиотношенията между Вашингтон и повечето от техните европейски съюзници, коментира агенцията. (Монитор)

„200 000 сирийци ще пристигнат в България през 2014 година“, заяви пред Нова тв режисьорът от сирийски произход Нидал Алгафари. 
Той алармира, че вече се говори за корупция по цялата система – от тръгването им към България до издаването на статут на бежанец. Той цитира данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците, според които през 2014 година 2 000 000 души ще избягат от конфликта в Сирия. (24 часа)

Четвърти ден тежки инженерни машини на армията щурмуват склоновете на Странджа по границата с Турция в района на селата Лесово и Крайново. Това видя вчера екип на „Преса“, допуснат до граничната бразда. Задачата е да се прокарат общо 107 км черни пътища до трасето между двете села, където ще бъде вдигната телена ограда, която да спира бежанците, преминаващи незаконно полосата. Досега войсковите инженери са трасирали близо 22 км. (Преса)

 

Print Friendly, PDF & Email