Снимка - Преса

Снимка – Преса

Съвместните учения с участието на кораби от военноморските сили на България, Румъния и САЩ започнаха в западната част на Черно море, съобщиха световните осведомителни агенции. Маневрите бяха насрочени за вчера, но бяха отложени заради неблагоприятни метеорологични условия. Те са предвидени от 2013 г. и са част от съвместната подготовка на военноморските сили на трите държави. В тях участват българската фрегата „Дръзки“, три кораба на румънските ВМС и американският ескадрен миноносец „Тръкстън“. Целта на учението е повишаване на оперативната съвместимост между военноморските единици на страните членки на НАТО. (Преса)

Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО) организира Секторен дебат „Образователна среда за частната сигурност“ в рамките  на изложението „Секюрити Експо 2014″, на което е партньор и участва със собствен щанд. (Security.bg)

 Украйна няма да предприема военни действия, за да предотврати отделяне на Крим. Това заяви изпълняващият длъжността президент Александър Турчинов, съобщи АФП. Той нарече референдума на полуострова “фарс”, измислен на бюрата в Кремъл, но посочи, че украинските власти не могат да проведат военна операция в Крим, понеже по този начин ще изложат на риск източната граница и Украйна ще бъде беззащитна. (24 часа)

Да бъде предоговорена стойността на материалите за оградата с Турция, а Сухопътните войски и „Гранична полиция“ да накажат служителите, допуснали нарушения при реализирането на проекта. Това са основните препоръки в доклада на Инспектората на Министерския съвет и Държавната финансова инспекция за надписаната сметка за изграждащото се съоръжение, което поскъпна от 5.1 млн. лв. на 9.6 млн. лв. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email