Снимка „Преса“

За периода от 06.00 ч. на 25 октомври, до 06.00 ч. на 28 октомври на българо-турската граница служители на ГД „Гранична полиция“ са установили общо 472 лица. От тях 343 са сирийски граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 4100 лица. Той е надхвърлен с 551 места. От агенцията са предприети действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила. (Преса)

Полковник от резерва, подполковник от резерва и служителка на Министерството на отбраната в Сливен получиха присъди от военния съд в града под сините камъни
. Тримата, използвайки документи с невярно съдържание, допуснали частна охранителна фирма от София да придобие неправомерно близо 66 хил. лева от Министерството на отбраната, съобщиха от съда. За умишленото престъпление съучастниците получиха условни присъди от по 3 години. (Security.bg)

Раздаването на бонуси на военните породи отново недоволство в армията. За разлика от предшественика си, военният министър Ангел Найденов спази обещанието си да има допълнително материално стимулиране (ДМС) в армията, но се оказа, че няма за всички. (Сега)

11 града са без ток в Мексико, след като терористи предприеха серия нападения над електроцентрали в страната. Те били въоръжени с огнестрелно оръжие и бутилки запалителна течност и са атакували електростанциите в щата Мичоакан, съобщиха световните медии. (Новинар)

 Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е прехванала и проследила 60 милиона телефонни обаждания в Испания за 1 месец в периода от 10 декември 2012 г. до 8 януари 2013 г. Това е ставало без съгласието на властите в кралството, съобщава в. „Ел Паис“, като се позовава на сведения, предоставени от британския журналист Глен Грийнуолд. Чрез него Сноудън направи разкритията си. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email