zx450y250_2124910Взрив разтърси центъра на София в района на бул. „Цар Освободител“ срещу Руската църква около 19.20ч. По последни данни 11 души са откарани в болница с различни степени на наранявания. Няма жертви.  Експлозията избухна в сградата до бившия магазин „Минерал сувенир“, където се помещава китайски ресторант, видя репортер на „Дневник“.  От МВР съобщиха, че по първоначална информация са се взривили газови бутилки в ресторанта, в следствие на което се е срутила стена. Повечето пострадали са от персонала на заведението. (Дневник)

МО планира да попълни въздушното си оборудване с внушителна бройка парашути, като за целта ще отдели над 2,8 млн. лв. Това става ясно от обявена обществена поръчка, с която военните си търсят доставчик на специализираната екипировка. Става въпрос за общо 182 десантни парашутни системи, в които се включва и оборудването по обезопасяване, както и специална раница с резервен парашут, ако основният даде засечка. По-голямата част – 156 от тях, трябва да са с кръгъл купол, а останалите – от по-новия тип „летящо крило”. Предвижда се на година да бъдат доставяни по няколко парашута, като последните бройки от цялото количество. (Монитор)

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства и разпространение на наркотици и стенала известна като „Килърите 3″, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Осем от членовете на престъпната структура са задържани на 16 август 2013 г. при специализирана операция на ГД „Национална полиция“ под ръководството на Апелативна специализирана прокуратура и Специализирана прокуратура. Останалите 3-ма участници до момента са в неизвестност и се издирват. (Труд)

Общо 54 чужденци са се опитали да преминат незаконно българо-турската граница през изминалото денонощие. Пресичането на нелегалната миграция и незаконното преминаване през държавната граница стриктно се следи, съобщиха от пресцентъра на МВР. (24 часа)

 

 

Print Friendly, PDF & Email