Снимка - "Ройтерс"

Снимка – „Ройтерс“

В центъра на Киев във вторник избухнаха най-ожесточените от седмици насам сблъсъци между радикално настроени протестиращи и полицията, като официално жертвите досега са поне 9, от които двама са полицаи, а ранените са стотици. Подпалени са няколко сгради, очевидци разказват за тела, лежащи на улицата. Германия и редица европейски политици призовават и двете страни незабавно да прекратят насилието и да оттеглят хората си. (Дневник)

Избягал от Германия член на „Ал Кайда” бе задържан в Пловдив, а вчера окръжният съд под тепетата остави родения в Кабул 27-годишен мъж зад решетките.
Афганистанецът с германско гражданство Сюлейман Сидики имал обвинения за членство в терористична организация заради участия в две военни обучения. Първото било на Ислямското движение за Узбекистан, а второто – в лагер на „Ал Кайда”. В едното се включил през 2009 г. след екскурзия от Хамбург, където семейството му живеело, до Пакистан. (Монитор)

Адски взрив изправи косите на столичани във вторник. Микробус се възпламени внезапно и гръмна в кв. „Хиподрума“. Пламналото возило се е намирало в локалното платно на бул. „Цар Борис III“, посока центъра на града. 
Силата на взрива е била доста голяма и намиращите се наблизо хора са изпаднали в панически шок, съобщи Блиц. (Новинар)

Бизнесмени плащали месечен абонамент от 500 до 3 000 лв. за информация дали са подслушвани. Цените определяла служителката от ДАТО (Държавна агенция „Технически операции“) Антоанета Първанова в зависимост от мащаба на бизнеса на клиентите и интереса на разследващите спрямо тях. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email