Снимка - "24 часа"

Снимка – „24 часа“

Взривът на железопътна гара във Волгоград, при който загинаха най-малко 18 души, е бил извършен от терористка (по-късно става ясно, че е мъж бел.ред) камикадзе, съобщи информационният център на Националния антитерористичен комитет (НАК), цитиран от ИТАР-ТАСС.„Днес в 12:45 часа московско време във Волгоград на железопътната гара при задействането на неустановено взривно устройство е станала мощна експлозия, довела до човешки жертви. Предполага се, че взривът е дело на терористка камикадзе“, се посочва в съобщението на НАК. (24 часа)

През 2013 г. турските органи по сигурността в Одрин са заловили 16 250 души, направили опит да преминат нелегално турско-българската и турско-гръцката граница на път за Европа. 
Мнозинството от заловените възнамерявали да се прехвърлят в Италия, Германия, Франция, Холандия и Белгия, където да си намерят работа и по-добри условия на живот. Мигрантите заплащали на каналджиите в Турция между 500 и 1500 долара на човек. Голяма част от бежанците са били заловени от органите по сигурността, но други били изоставяни на турска територия от трафикантите, а трети са починали от студ по пътя или са се удавили в морето. (Преса)

Нагли крадци намушкаха собственика на имота, в който влезли да тарашат
, съобщи struma.bg. 43-годишният Костадин Лазов е бил настанен в реанимацията на хирургичното отделение в общинската болница в Дупница, след като е бил намушкан с нож в корема. Докаран е по спешност от Бобов дол, където живее. (Новинар)

Самоделно взривно устройство е избухнало пред къща в квартал „Толева махала“ в София, съобщиха от столичната полиция, цитирани от Би Ти Ви. Сигналът е бил подаден в Девето районно управление към 21 ч в събота.Няма пострадали хора от взрива, нанесени са материални щети. Пристигналият на мястото полицейски екип е установил, че в резултат на взрива е повредена външната врата и са изпочупени част от прозорците на къщата. (Дневник)

Print Friendly, PDF & Email