Снимка - pan.bg

Снимка – pan.bg

Роенето на службите за сигурност в държавата продължава с пълна сила – Министерството на отбраната (МО) също ще има контраразузнаване, ще може да подслушва, проследява и да има свои нещатни агенти. Това става ясно от проектопромени в закона за военната полиция. Тази стъпка на управляващите противоречи на обещанията, с които дойдоха на власт – че ще съберат спецслужбите на едно място, вместо всяко ведомство в сектора за сигурност да си има свои. (Сега)

Капитанът на изчезналия полет MH370 получил двеминутно обаждане малко преди излитането на самолета от мистериозна жена, която използвала мобилен номер, купен с фалшива самоличност, съобщи вчера електронното издание на вестник “Дейли мейл”. Според всекидневника това бил един от последните разговори на капитан Захари Ахмад Шах в часовете преди „Боинг 777” да излети от Куала Лумпур преди 16 дни. (Монитор)

Турската противовъздушна отбрана свали сирийски военен самолет вчера, предаде Ройтерс. Тя твърди, че летателният апарат нарушил турското въздушно пространство над граничния район Касаб, на 65 км северно от Латакия. 
Там се водят ожесточени сражения между правителствените войски на президента Башар Асад и въоръжени опозиционни групировки. (24 часа)

51 души са задържаните за последното денонощие, сочат резултатите от полицейските действия за противодействие на криминалната и битова престъпност, съобщиха от МВР. На територията на страната са проверени 1971 души, 1171 са проверените моторни превозни средства; образуваните досъдебни производства по общия ред са 58, бързи производства – 7, незабавни производства – 4, съставени са 237 акта за административни нарушения и 139 протокола по чл.55 и чл.56 от ЗМВР. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email