655613-lБританският министър на европейските въпроси Дейвид Лидингтън предприе активна агитация от София за вкарването на проиранската групировка „Хизбула“ в черния списък на терористичните организации. „Имаше терористично престъпление тук, в България, срещу цивилни. Доказателствата сочат към съучастничеството на „Хизбула“. Смятаме, че Европа не може да остане безразлична към подобно терористично предизвикателство на нейна територия. Ако ЕС не успее да отговори с подходящи мерки, сигурността на неговите граждани ще е още по-застрашена в бъдеще“, заяви Лидингтън веднага след среща с българския външен министър Кристиан Вигенин. (Сега)

Пернишката охранителна фирма“Джем секюрити” ЕООД успешно завърши проект на тема “Подобряване на безопасните и здравословни условия на труд”, финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Проектът е бил на обща стойност 125 225 лева. В рамките на проекта, с координатор Мая Георгиева, е направен анализ на състоянието на условията на труд и е проектирана система за подобряване на организацията на трудовата дейност на охранителите. (Security.bg)

Синът на Велко Петров разказал подробно пред разследващите как заедно с баща са натоварили в кола тялото на застреляния гард на Митко Каратиста Стоян Стоянов.Това стана ясно на заседанието на Софийския апелативен съд вчера. Магистратите оставиха зад решетките обвинения за тежкото престъпление 56-годишен мъж. (24 часа)

Бензинджия в Благоевград задигнал дневен оборот от 2680 лв. и офейкал, докато шефката му се прибирала от морето, съобщи struma.com. 33-годишният Кирил Тошов е бивш пандизчия и никой друг не искал да го наема, но очевидно и с тази си работа може спокойно да се прости. Освен това кражбата е нарушение на пробацията му и вероятно ще го върнат на топло. (Новинар)

Руска ракета с три навигационни спътника се взриви вчера веднага след изстрелването й от космодрума в Байконур, предаде Ройтерс. Щетите от инцидента възлизат на 4,4 милиарда рубли (над 102 милиона евро), изтъква Интерфакс. Това е сумата, която трябва да платят застрахователите. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email