Мястото на нападението  Снимка - "Tribali.info"

Мястото на нападението
Снимка – „Tribali.info“

Неизвестни засега лица, въоръжени и маскирани, обраха клона на „Интернешънъл Асет Банк“ във Враца. Наглите обирджии атакували охранител от фирмата за инкасо, който излизал от сградата на банката и задигнали необявена сума пари. При обира е имало престрелка и в момента полиция проверява всичките паркирани наоколо автомобили, тъй като част от тях са пробити от куршуми, съобщава tribali.info. Нападнатият охранител е толкова объркан, че още не може да посочи конкретни факти за нападателите си. (Труд)

Пред сериозен проблем са поставени ръководствата в стотици български училища. В делегираните бюджети няма заложени средства за охрана, а там, където все пак има средства, те са се стопили за подобряване на материалната база. Единственият вариант на директорите е да се обърнат към училищните настоятелства, за да легализират събирането на пари за охрана. Минимум 1600 лева отиват за заплатите на четирима души жива охрана, които покриват първа и втора смяна. (Security.bg)

Членове на Ку-клукс-клан (ККК) в Гетисбърг, Пенсилвания, скочиха на протест срещу американския президент Барак Обама. Расистката организация с черно минало е получила разрешение за провеждането на акцията от местните власти. Събитието е планирано за тази събота. Съгласие за провеждането е издадено от управата на Националния военен парк Гетисбърг, като аргумент е конституционното право на американските граждани, в това число и членовете на ККК, за свобода на словото и събранията. (Монитор)

Германия призова всички страни, членки на ЕС, да приемат сирийски бежанци, съобщиха световните агенции. ФРГ стана първата европейска държава, която вече прие програма за прием на сирийци в уязвимо положение и ще доведе на своя територия 5000 души, избягали от войната в родината си, припомня ДПА. Германският външен министър Ханс-Петер Фридрих все пак призна, че този брой е доста малък в сравнение с 2.1 милиона души, които бяха приети от съседите на близкоизточната страна. (Сега)

 След един куп полицейски филми и сериали, които всеки от нас е изгледал, решихме със собствените си очи да видим какво се случва в работата на родните полицаи. Не на онези, които ги стрелят с халостни и бандитите спират, когато режисьорът каже: „стоп”, а на онези, които ги гърмят с истински куршуми по улиците. Затова трябваше да се „внедря” в една патрулка и да прекарам нощното дежурство с екип на столичното Първо районно. (Новинар)

 

 

Print Friendly, PDF & Email