686809Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че е започнала антитерористична операция в цялата страна срещу радикалните групи, които смята за отговорни за възобновяването на насилието. При него снощи загинаха 26 души в Киев. „Екстремистките и радикални групи заплашват с действията си живота на милиони украинци“, съобщи службата в комюнике. „В тази връзка службата за сигурност и антитерористичният център на Украйна решиха днес да започнат на украинската територия антитерористична операция“, допълнва службата. (Сега)

Въоръжен с нож мъж ограби казино във Варна. 40-годишният апаш нахлул в игралната зала на бул. „Осми Приморски полк“ в понеделник, след което заплашил една от служителките, че ако не му даде оборота, ще я прободе, съобщиха от полицията в града. 
Жената се подчинила и му хвърлила чантичка с 4 150 лева. Мъжът грабнал торбата и хукнал да бяга. Веднага след обира е подаден сигнал в полицията, откъдето започнали разследване. (Новинар)

Въоръжен грабеж е станал тази сутрин в столичния кв. „Хаджи Димитър”, съобщават медиите. Обирът е станал в клон на Първа инвестиционна банка, където са нахлули между 3-4 маскирани, поне един от които въоръжен, по неофициална информация с автомат „Калашников”. При обира е ранен охранителят на банката. Мъжът е с 5 рани на главата и е закаран в Пирогов. Най-вероятно е удрян по главата с приклада на оръжието. Състоянието му не е сериозно и най-вероятно ще бъде освободен за домашно лечение още днес. Все още не е ясна открадната сума. (Security.bg)

Служители на областната полиция в Сливен и жандармерията проведоха съвместна операция в 42 села. Разкрити са две кражби на черни и цветни метали. Установени са два незаконни пункта за разкомплектоване на леки автомобили в селата Крушаре и Чинтулово. (Преса)

За изграждането на ограда по границата с Турция, за да се спре напливът от нелегални емигранти, ще са нужни 630 километра мрежа, 12 000 метални кола, 4 000 кубика бетон и 23 метални портала, стана ясно днес на оперативно заседание в министерството на отбраната, на което е било обсъдено изпълнението на втория етап от операцията на Сухопътните войски „Съвместни усилия“. На съвещанието е съобщено, че първата фаза от втория етап на операцията е завършена. (Дневник)

Print Friendly, PDF & Email