изтеглен файл (1)57-годишен бизнесмен застреля с пистолет “Макаров” банкерка в центъра на Бургас. Убиецът Любомир Симеонов е гръмнал регионалната шефка на Булбанк в морския град Павлинка Йовчева, след като тя отказала да му отпусне кредит от 1,5 млн лв. Зверското убийство стана вчера сутринта пред зеленчуковия магазин “Свежест” на централната улица “Поп Грую”. Убиецът дебнел жертвата си от засада, след като предварително разузнал маршрута й по пътя за работа. Изчакал я на най-удобното място. Жената се спряла за секунда пред магазина, влязла вътре и след минута излязла. Точно когато прекрачила прага, килърът натиснал спусъка. Прострелял я с един куршум право в сърцето и си плюл на петите. (Монитор)

Глоба от 2500 лв. трябва да плати Министерството на правосъдието за това, че не е узаконило охранителните камери, които е монтирало в двете си сгради в центъра на столицата, съобщиха вчера от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). Ведомството на Зинаида Златанова в момента обжалва санкцията в административния съд. (Security.bg)

 ДАНС и Софийска градска прокуратура заловиха петима души в столицата, които се опитали да изтеглят сумата от 360 хил. евро от сметката на българин, живеещ в чужбина.  Петимата са уличени в извършването на престъпление по чл. 212, ал. 5 НК (документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай). Арестите са в рамките на образуваното от СГП на 16. 09. 2013 г. досъдебно производство срещу Нина Петрова за документна измама. (Преса)

 Най-малко 63-ма души са в неизвестност след терористичната атака над търговски център в столицата Найроби, предадоха агенциите, като цитираха съобщения на Международния червен кръст. Сомалийската ислямистка групировка „Ал Шабаб“, която е част от „Ал Кайда“, атакува през уикенда мола и взе огромен брой заложници. Точният им брой продължава да е неясен, но се твърди, че в момента на атаката в сградата са се намирали над 1000 души. Според армията повечето от тях вече са освободени, но въпреки това около 70 души бяха убити, а над 170 са ранени при атаката. Сред загиналите освен кенийци има граждани на Франция, Холандия, Канада, Великобритания и други страни. Президентът на страната Ухуру Кениата е загубил племенник и неговата годеница, които са били в мола по време на нападението. (Сега)

 

Print Friendly, PDF & Email