product_114Стотици дела са пред прекратяване заради дълго проточило се разследване, установи проверка на „Сега“. Алексей Петров е сред обвиняемите, които са подали молба делата срещу тях да бъдат внесени в съда или прекратени. Искането му се отнася за разследване за организирана престъпна група, наблюдавано от Специализираната прокуратура. Соченият за лидер на „Октопод“, по думите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, има и дело в съда, което също е доникъде. Лидерът на социалистите Сергей Станишев преди дни също поиска прекратяване или внасяне в съда на делото срещу него за седемте изгубени секретни документа, образувано през 2010 г. (Сега)

Паметникът на Левски в центъра на столицата се краде на части под носа на Столичната община, която се намира на около 200 метра от него. От известно време изчезват метални орнаменти от монумента, но мерки ще се вземат едва в понеделник, когато там ще се постави видеонаблюдение и пост на Общинска полиция. Това научи „Преса“ от шефа по сигурността в общината Красимир Димитров. (Преса)

След като три поредни дни японски изтребители патрулираха край оспорвани с Китай острови, премиерът Шиндзо Абе заплаши Пекин да не опитва промяна на статуквото със сила, съобщи АФП. Размяната на остри реплики между двете най-големи азиатски икономики ескалира, когато Пекин предупреди Токио, че всяко вражеско действие срещу китайски безпилотни самолети ще бъде прието като “повод за война”. (Труд)

Агенцията за национална сигурност на САЩ е подслушвала телефона на германския лидер Ангела Меркел от 2002 г. насам, когато тя дори не е била канцлер, а основна фигура от опозицията. Разкритията направи германското списание „Шпигел” въз основата на секретни документи от изобличителя Едуард Сноудън, с които изданието разполага. (Новинар)

„Нарушители в участък „А“, сектор 9. Автопатрул 184 да се яви на място за задържане на лицата“, командва дежурният в залата на интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница
. На един от десетките монитори в помещението той е забелязал дузина бегълци, които в 8 ч сутринта са се промъкнали у нас под прикритието на утринната мъгла. От най-близкия опорен пункт веднага тръгва джип с униформени, а след сигналите групата е спряна на един от невралгичните пунктове на браздата – полосата северно от граничния пункт Капитан Андреево и свиленградското село Чернодъб. За разлика от повечето от случаите тази година, оказва се, че става дума за 12 афганистанци. (24 часа)

 

 

Print Friendly, PDF & Email