911Българските служби за сигурност са получили информация за сериозни заплахи за сигурността на страната. „НРС и други сродни служби в България разполагаме с данни, и то достоверни, за наличие, съществуване на реални заплахи за сигурността на страната ни и на отделни нейни структури, представители и граждани.“ Разкритието направи зам.-шефът на Националната разузнавателна служба полк. Георги Миланов по време на конференция „Сигурността в Югоизточна Европа – в търсене на интелигентни решения“, цитиран от БГНЕС. Въпреки че не назова подробности, той бе категоричен, че сигналите изобщо не са за подценяване. (Сега)

Министерството на отбраната ще събори над 150 опасни сгради на територията на цялата страна през следващите четири години. В момента се търси фирма изпълнител, която да осъществи събарянето. За целта ведомството ще трябва да плати общо 4 милиона лева. Фирмата изпълнител ще има и задължението да разчисти отпадъците, след като разруши постройките. (Новинар)

Под ръководството на Варненската районна прокуратура се води досъдебно производство за осъществена кражба на вещи, принадлежали на покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, съобщиха от Варненската прокуратура. Досъдебното производство е образувано въз основа на жалба, подадена от двама епархийски съветници от квотата на миряните и от брата на митрополит Кирил. Разследването се води срещу неизвестен извършител, с оглед престъпление по чл.194, ал.1 от НК… (Преса)

 Неизвестни извършители откраднаха метална каса с оборот 25 хил. лв. от магазин за сувенири в Слънчев бряг, съобщиха от ОДМВР – Бургас. Кражбата е станала в понеделник чрез отключване с подбран или подправен ключ на стъклена врата на магазин за сувенири, разположен срещу входа на хотел „Лагуна парк“ в Слънчев бряг и последващо разбиване на дървена врата, водеща към складовото помещение на магазина. (Стандарт)

Print Friendly, PDF & Email