изтеглен файл

Снимка – Монитор

Снайперистите, които са стреляли по протестиращите и по милицията на площада в Киев, са били наети от лидерите на Майдана. Това съобщи руската телевизия RТ, цитирайки запис на разговор между върховния представител по външна политика на Европейския съюз Катрин Аштън и външния министър на Естония Урмас Пает. Аудиото се е появило в интернет. (Монитор)

Петима младежи на възраст между 16 и 19 години са установени като извършители на два въоръжени грабежа във Варна, събщиха от Областната полиция. 
В рамките на 48 часа извършителите са задържани. Първият грабеж е бил извършен на 28 февруари вечерта на ул. „Андрей Сахаров“. Заплашен с пистолет е бил 19-годишен младеж, от когото е задигната чанта с преносим компютър. (24 часа)

Пенсионерите от община Съединение разчитат на частни охранители да им носят лекарствата, тъй като на територията на кметството действат само 2 аптеки. Кметът Георги Руменов обясни пред Дарик, че снабдяването с илачите става веднъж месечно. Освен че се занимават с медикаментите им, охранителите водят старците по един път в месеца и на преглед в болница с направление от личния лекар. (Новинар)

„Предвиждат се структурни промени в МВР. В ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” ще бъде създадена дирекция, която ще се занимава изцяло и само с превенция на критичните инфраструктури“. Това каза на пресконференция днес министърът вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Активно работим по изграждане на методика за анализ на риска на критичните инфраструктури. Има разработен проект в БАН преди няколко години, но не знам поради какви причини той не е приложен в употреба”, подчерта Йовчев. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email