Снимка – „24 часа“

Как се е озовал певецът Игор Шабов на 145-метровия комин на отоплителната централа „Земляне“, разследва от вчера вътрешна комисия на столичната топлофикация.  „Назначил съм я най-вече за да разберем как е пробита охраната на „Егида“ и
кои са виновните лица, които са допуснали човек да се качи на комина“, каза вчера шефът на столичната топлофикация Стоян Цветанов. Има охранителни пунктове, обходни двойки, разписани графици, но както стана ясно, съществува възможност за пробив, заяви той. (24 часа)

Български правителствен сървър е способен да шпионира произволно избран чужд компютър, благодарение на вирус,
съобщава „24 часа”. Програмата за шпиониране е наречена „Фин Спай” и е открита на  сървъра на закритото преди години Министерство на държавната администрация и административната реформа (МДААР). Разкритието се прави в специален доклад на изследователи от университета в Торонто. (Security.bg)

Двама висши прокурори – окръжният на Хасково Иван Ванчев и апелативният на Бургас Емил Христов, отричат да са участвали в задкулисни договорки при избора на Висшия съдебен съвет (ВСС) миналата година. Това стана ясно вчера при изслушването им от етичната комисия на съвета. Двамата бяха привикани заради изтеклите записи от подслушване с тяхно участие. (Сега)

Страните от Европейския съюз отново ще обсъждат тази седмица възможността да бъде включено въоръженото крило на ливанското движение „Хизбула“ в списъка на терористични организации – въпрос, по който държавите членки продължават да са разделени в мненията си, научи агенция „Франс прес“ от дипломатически източници. (Дневник)

Два офиса в Слънчев бряг бяха ограбени само за няколко часа
. На 14 юли около 8.30 часа в полицията в Несебър било получено съобщение за това, че от търговски обект на частна фирма, разположен в сграда „Меркурий-3“ в Слънчев бряг, е бил задигнат оборотът от около 5000 лева, съхраняван в каса. (Новинар)

 

Print Friendly, PDF & Email