Снимка - e-burgas.com

Снимка – e-burgas.com

В опитите си да покаже, че всичко с избора на фирми за построяване на оградата с Турция е наред, Министерството на отбраната (МО) тотално се обърка в обясненията си. Стигна се до парадоксалната ситуация военният министър Ангел Найденов да бъде опроверган от своите генерали, докато се опитваше да защити тезата, че само една фирма може да достави режеща тел. От министерството направиха опит да опровергаят и премиера Пламен Орешарски, че сметката за оградата е надписана. (Сега)

Мними полицаи са нападнали и ограбили мъж край Хисар в петък срещу събота. Това сочи неофициалната информация. Двамата нападатели са били въоръжени с пистолети, а жертвата е предала 15 000 евро, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция. Засега от полицията не дават повече информация по случая. (24 часа)

Съединените американски щати ще намалят броя на войниците си до нивата отпреди влизането й във Втората световна война. Предложението е включено в проектобюджета на Пентагона за 2015 г. Военният министър Чък Хейгъл предлага армията да бъде съкратена от 540 000 в момента до 440-450 000 през следващите години. Вестникът допълва, че това ще бъде най-малкият състав на американската армия от 1940 г. (Новинар)

Сливенският районен съд наложи затвор на петима от Сливен (за кражба на 36 бр. сапани, изработени от стоманени въжета с дължина 4,5 м и тегло 400 кг. Собственик на вещите е БДЖ „ Товарни превози” ЕООД- София. Стойността на откраднатото е 156 лв. Присъдата е наложена при съкратено съдебно следствие след призната вина от подсъдимите, трима от които непълнолетни. Кражбата станала на неустановена дата през месец май 2013 г. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email