Снимка - haskovo.net

Снимка – haskovo.net

На 1 януари 2014 г. държавният СОД (Сигнално-охранителна дейност) отиде в историята. Закривайки тази дейност обаче, МВР отвори пазар за милиони, изчисляват експерти в бранша. И стартира битка между частните охранителни фирми кой да пази 50 000 обекта из цяла България. Дори да сметнем минималната такса по 30 лв. на клиент, става дума за бизнес от над 1,5 млн. лв. Битката обаче е най-малко за 10 млн. лв., понеже „каймакът“ са големите частни обекти, които плащат по над 500 лв. на месец за охрана, изчисляват експерти. (Стандарт)

 Бившият президент на Украйна Виктор Янукович е разработил мащабна антитерористична операция, включваща 22 000 души от силите за сигурност, за да спре протестиращите в Киев. Службата за безопасност на Украйна (СБУ) планирала да вербува активисти от Майдана, за да дестабилизира ситуацията. Както става ясно от документите, публикувани на страницата във Facebook на депутата и шеф на комитета за борба с организираната престъпност и корупцията, Генадий Москалагентите смятали да  вербуват привърженици на опозицията от всички партии. (Монитор)

Три години и шест месеца затвор в общежитие от открит тип – такава присъда определи Софийският градски съд за Октай Енимехмедов, който няколко пъти натисна спусъка на газов пистолет от упор в главата на Ахмед Доган. Петчленен състав начело с Пенка Велинова отхвърли искането на прокуратурата Енимехмедов да лежи в затвора 17 г. (24 часа)

Спецакция срещу наркодилъри се проведе в София в сряда. 
В няколко различни квартала на столицата са били ударени адреси на търговци на наркотици от различен калибър. Неофициалната информация, която се тиражираше, беше, че акцията е свързана с българската следа около 1 400-те килограма кокаин, които бяха задържани миналата седмица във Франция. БНР обаче опроверга това твърдение, цитирайки източници от МВР. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email