23961-walid muamed_620_348Сирия е съгласна с руската инициатива за поставяне под международен контрол на химическите й оръжия, заяви сирийският външен министър Уалид Муалем. „Вчера имахме много плодотворни преговори с руския външен министър Сергей Лавров и той предложи инициатива за химически оръжия“, заяви Муалем в Москва след среща с председателя на Долната камара на руския парламент. „Снощи ние вече се съгласихме с руската инициатива“, която „ще изблъска стола изпод краката на американската агресия“, допълни сирийският външен министър. (Преса)

На 10.09  в София, в залата на Българската стопанска камара (БСК) на ул. “Алабин” се проведе пресконференция на
Националната асоциация на фирмите, охраняващи с технически средства (НАФОТС) на тема “Представяне  на позицията на НАФОТС по анонсираните реформи в МВР и закриването на Сектор СОД”. Участие от страна на НАФОТС взеха Илиян Панчев – председател на УС на НАФОТС и Татяна Иванова – изпълнителен секретар на НАФОТС. (Security.bg)

 

Полетите на бившите управляващи с военна техника до различни ловни стопанства са важна мисии на армията. Такъв извод може да се направи от вчерашното изслушване на бившия министър на отбраната Аню Ангелов от парламентарната комисия за „Авиотряд 28“. Повече от час депутатите разпитваха Ангелов за полетите на властта. Той беше категоричен, че закони не са нарушавани. „Отхвърлям всякакви обвинения, че крия нещо – нищо не крия, това, което знам, го казвам пред вас. Не мога да знам кои точно охранители от НСО летят с министър-председателя“, отсече той.  (Сега)

Една от предполагаемите жертви на пернишките килъри- автомонтьора Венелин Йосифов проговори, разкривайки че е бил пребит и отвлечен от Милчо Боянов – Чироса. Ще разберете за скандална връзка между Чироса и радомирската полиция. Как кримката раздава заповеди на радомирските ченгета! След жесток побой и затваряне в къща с решетки Венелин не вярва на ченгетата в пернишко, разкрива сайта zapernik.com. (Стандарт)

Българо-американското учение „Хвърлена ръкавица“, в което ще се включват агенти на ДАНС и разузнаването, започна да придобива все по-странни измерения. Вчера МВР съобщи, че в тях освен представители и служители на Европейското командване и на командването на Силите за специални операции от американска страна ще се включат и представители на спецслужбите и посолството на САЩ. Ако участието на службите е реципрочно на българското, това означава, че в започналото вчера учение са се включили и агенти на ЦРУ и ФБР. (Сега)

Крадци са отмъкнали медицинско оборудване на стойност 20 000 лв. от медицински център в Пловдив
, съобщиха от областната полиция.  В понеделник ченгетата получили сигнал, че от клиниката липсват уреди за изследване на зрението – авторефрактометър и куфар с набор лещи за определяне на диоптър. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email