изтеглен файлОтряд за бързо реагиране ще помага при пожари, наводнения и земетресения в столицата. „Освен при бедствия и аварии екипите ще се отзовават и при сигнали за липсващи шахти, опасни дървета, катастрофи, пропаднали улици и др. проблеми”, обясни шефът на дирекцията по сигурността Красимир Димитров пред „Монитор”. По думите му още тази седмица ще се внесе доклад в градския парламент за създаването на това звено към администрацията. (Монитор)

Главният прокурор Сотир Цацаров ще разполага със собствено звено, което ще може да арестува, да проверява документи и да дава полицейски разпореждания. Това става ясно от законопроект за промяна за Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателното производство. Проектът на новите разпоредби е качен на страницата на правосъдното министерство. (Сега)

България обмисля да затвори границата си с Турция, ако емиграционният натиск продължи. 
Това обаче засега е краен вариант, заяви военният министър Ангел Найденов пред БНР. По думите му има различни начини за осъществяване на затварянето. Някои от тях предвиждат поставяне на заграждения. (Новинар)

Експлозия в протестантска църква в Северозападен Пакистан уби поне 61 души и рани най-малко 120 други, предаде CNN, позовавайки се на съобщения на местните власти. Бомбата се е взривила в храма „Вси Светии“ в раздирания от кръвопролития град Пешавар на 120 км от столицата Исламабад. (Труд)

Броят на жертвите при нападението на търговския център в Найроби от ислямистки бунтовници нарасна на 59
. Това обяви кенийският министър на вътрешните работи Оле Ленку, цитиран от ДПА. Най-малко 175 души са ранени. Над хиляда души са били изведени невредими от мол „Уестгейт“, уточни министърът. (24 часа)

 

 

Print Friendly, PDF & Email