Снимка - 24 часа

Снимка – 24 часа

Дългогодишният шеф на оръжейния склад на столичната полиция Красимир Нешев призна, че е бил тартор на банда за търговия с оръжие, сключи споразумение със спецпрокуратурата и получи 3-годишна условна присъда, научи “24 часа”. 42-годишният Нешев продавал „Макаров“ за около 500 лв. като доставял оръжия и за 24 часа. По време на разследването полицай под прикритие купил на три пъти пистолети от бандата. (24 часа)

67% от българите се притесняват, че може да станат жертва на битова престъпност. Това показват данните от национално изследване на Exacta Research Group, проведено по поръчка на Агенция „Фокус“ в периода 5 – 11 февруари. 
В анкетата са участвали 1 000 пълнолетни български граждани от цялата страна. Оказва се, че повече се страхуват хората над 59 години, жените и бедните. Значително притеснение има и сред живеещите в София. (Новинар)

И снощи бе неспокойно в Киев. Снощи на улица „Грушевский” в центъра на столицата пристигнаха два багера, които е трябвало да разбият барикадите. В същото време в социалната мрежа бяха публикувани съобщение, че барикадите на улица „Грушевский” не се разбиват, а се укрепват. По-късно стана ясно, че опозиционните активисти са блокирали работата на багерите. Наложило се е двата екскаватора да се изтеглят 15 минути, след като са дошли на мястото, съобщи „Фокус“. (Труд)

Експлозия на борда на туристически автобус в Египет близо до границата с Израел е убила четирима и ранила 20 души, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на източници от египетската армия и полиция. Засега никой не е поел отговорност за атентата. Загиналите са трима южнокорейски туристи и египетският шофьор на превозното средство. То е пътувало от световноизвестния манастир „Света Катерина“, разположен в подножието на Синайската планина, към Израел. (Дневник)

Print Friendly, PDF & Email