Снимка - "Монитор"

Снимка – „Монитор“

Северна Корея се е опитала да изпрати противогази, оръжия и муниции на Сирия. Регистрираният в Либия кораб „Ал Ен Ти Сар“ напуснал Северна Корея към Сирия по-рано тази година с товар от оръжия, пише в. „Санкеи шимбун“.Американската армия получила тази информация и следила кораба заедно с други държави. Корабът преминал протока на Дарданелите в Турция на 3 април и преминал инспекция от турските власти, които били известени от американските военни. (Монитор)

Охранителната фирма на Министерство на отбраната си търси банка. На сайта на МО е публикувана покана за участие в избор на обслужваща банка за нуждите на „МОБА” ЕООД. В офертите трябва да са посочени следните финансови услуги: условия за интернет банкиране (неколичествени критерии – 40%), парични средства и депозити-такси, комисионни и лихвен % (количествени критерии – 60%). Срокът за подаване на офертите е 10 работни дни от датата на публикуване в ежедневник. (Security.bg)

Падне ли мрак над гара Бойчиновци, нивите със слънчоглед и царевица покрай жп линията и река Огоста опустяват. Само тук-там по черните пътища се мяркат закъснели комбайни и трактори или минава полицейска патрулка. Кметска заповед, окачена на всички сгради на железничарския град, строго забранява движението на магарешки и конски каруци нощем и заплашва нарушителите с 200 лева глоба. (Труд)

След смяната на повече от 10 директори на областни дирекции на вътрешните работи ректорът на Академията на МВР проф. Йордан Пенев също се раздели с поста си. От вчера начело на висшето училище е доц. Иво Великов, съобщиха от министерството.  От МВР посочиха, че проф. Пенев е подал оставка с мотива, че иска да се отдаде на по-активна преподавателска дейност. Той бе начело на академията от края на 2009 г. Според доц. Великов той ще остане като преподавател. Самият Великов обаче отказа да коментира мотивите на предшественика си, както и собственото си назначение. Той отказа и да каже какви са намеренията му като ректор, тъй като нямал време да се запознае с обстановката. (Сега)

Полицаи от РУП – Труд арестуваха крадец рекордьор след гонка в нивите зад магазин „Джъмбо“ в Пловдив.
26-годишният Никола Касабов, който повече от три години е обявен за общодържавно издирване, бил заловен в неделя. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email