srsСРС-тата излизат окончателно от МВР и се създава специална агенция на подчинение на Министерския съвет – Държавна агенция “Технически операции” (ДАТО). Това стана факт, след като депутатите приеха на второ четене промените в Закона за Специалните разузнавателни средства, предава Dnes.bg. Предвижда се още да се ограничат парите за СРС, както и да се възстанови Бюрото за контрол на СРС-та, което беше закрито преди няколко години от 41-вото НС. (Security.bg)

Маскиран нападна с прът 56-годишна магазинерка и ограби касата й в началото на работния ден в четвъртък. Обирът е станал в квартално магазинче на ул. „Васил Петлешков“ само на няколко метра от дома на заместник главния прокурор Ася Петрова, а бягайки, бандитът минал под прокурорските прозорци. Нападението било извършено в 6,20 сутринта. (Монитор)

Главният прокурор Сотир Цацаров два пъти вчера вдигна безпрецедентни скандали на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС). По време на продължилото няколко часа заседание той обвини колегите си в мудност и безчувственост и с остър тон им обясни, че от дейността им няма голяма полза за обществото. От гневните му думи се разбра, че го дразни чиновническият подход и пълната дистанцираност на съвета от проблемите на хората в системата, както и на разочарованите от нея. Нахоканите не само не се засрамиха, но и се обидиха. (Сега)

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече ходи без лично оръжие, научи „Труд“
. Той е предал пистолета си в понеделник на ченгета от СДВР, които го викали, за да му правят полицейска регистрация. Съгласно подписана от самия него Наредба Iз-701 от 2011 г. всеки, на когото е повдигнато обвинение за умишлено престъпление, трябва да се яви в полицията, където служителите да снемат личните му данни, пръстовите му отпечатъци, да му вземат проби за ДНК и да му изготвят кримидосие. (Труд)

Два въоръжени грабежа са станали в Пловдив в рамките само на един час, съобщиха от областната дирекция на МВР. В 22.30 ч. в сряда в квартал „Тракия” млад мъж се промъкнал към две момчета – на 18 и 19 години, и в момента, в който наоколо нямало свидетели, насочил пистолет към тях. (Новинар)

Удължава се срокът за разследване на атентата на бургаското летище, съобщи наблюдаващият делото прокурор Калина Чапкънова, цитирана от БНР. На 18-и юли се навършва 1 година от кървавия акт, при който загинаха петима израелски туристи и български шофьор. (24 часа)

l

 

Print Friendly, PDF & Email