Снимка - Монитор

Снимка – Монитор

Меле между бежанци от Харманли и полиция стана, след като емигрантите поискаха да излязат на международния път Е-80 и да блокират движението за Турция. При опита на униформените да попречат на самоволното решение се стигна до ръкопашни схватки. 32-годишният Алез претендираше, че удар с палка е избил зъбите му, и показваше огромна синина на бузата си. Млада сирийка пък настояваше, че униформен грабнал тригодишната й щерка и „я захвърлил”. Впоследствие се оказа, че служителят на реда просто е отстранил детенцето, озовало се в центъра на мелето между стотици възрастни, за да не пострада. (Монитор)

Властите в Норвегия взеха решение за временното прекъсване на военното сътрудничество с Русия във връзка с позицията на Москва за Украйна и Крим, заявиха от министерството на отбраната на Норвегия, предаде Интерфакс. „Норвегия информира руските власти за решението си да преустанови до края на май 2014 г. всички планирани мероприятия във военната сфера между Русия и Норвегия”, се казва в официално изявление. (24 часа)

Подводен дрон ще бъде изпратен от САЩ да търси останки от изчезналия малайзийски самолет, за който беше обявено, че е потънал в Индийския океан на 2500 км от брега на Австралия. 
5-метровата роботизирана подводница може да достигне до дълбочина от над 4500 метра и да изкара под вода малко над един ден, преди да трябва да се върне на повърхността. Заедно с дрона в предполагаемия район на потъване ще бъде изпратен сонар, който може да засече черните кутии на самолета. Това трябва да стане възможно най-скоро, тъй като информацията там се пази около 30 дни. За да е ефективно това обаче, трябва значително да се намали регионът на търсене. (Новинар)

След скандала около цената на оградата с Турция облаците около Сухопътните войски продължават да се сгъстяват. Повод за това стана сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за корупционна схема при набирането на професионални войници в пехотата. Военноокръжната прокуратура в Пловдив е започнала проверка на старозагорската бригада. Сигналът е подаден от жена, която е била кандидат за професионален войник, но отпаднала от надпреварата. Тя е сигнализирала за редица нередности в подбора на кандидати. Според haskovo.net жената е платила солидна сума, за да бъде приета на служба, но й било отказано, тъй като била навършила пределната възраст от 32 години. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email