news_image_95На 7-ми ноември в Резиденция „Бояна“ НАФТСО проведе национална конференция „Развитие на регулаторната рамка за частните услуги за сигурност”. Форумът бе под патронажа на министъра на вътрешните работи. Участие в престижния форум взеха представители на 16 държавни институции, 18 преподаватели от академичната общност, представители на над 60 фирми от охранителния сектор от 14 града на България, 19 експерти по корпоративна и индустриална сигурност, много граждански структури, неправителствени организации и медии. (Security.bg)

Грандиозен парад върна вчера Москва в далечната 1941 г. Близо 8000 войници и младежи от детско-юношески организации възстановиха историческите събития отпреди 72 годиниТогава на главния площад на руската столица с пищно шествие е отбелязана поредната годишнина от Великата октомврийска социалистическа революция. (Монитор)

Неизвестни апаши се опитвали да откраднат паметника на Димитър Благоев в подножието на „Бузлуджа. Не е ясно кога са работили крадците, но това със сигурност е ставало през нощта, тъй като мястото е доста оживено през деня. С металорежещи инструменти вече са отрязани бастуна и част от металния фундамент. Пробити са дупки в краката на статуята, където най-вероятно с куки са се опитвали да го съборят. (Преса)

На пръв поглед тези три жени са точно такива, каквито са и всички други жени в Южна Корея. Те са около 40-годишни или малко отгоре. Говорят корейски, но са се родили отвъд границата, която разделя двете Кореи не просто на две държави, а на две планети. Тези жени са от Северна Корея и в южната част са се озовали след пълни с драми бягства през Китай. На тях им е провървяло в нещастието – успели са да избягат. Тези жени разказваха своите истории в Комисията по правата на човека в Сеул, която се намира до екстравагантната стъклена сграда на столичното кметство. (Сега)

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу бандата на Йоско Костинбродския
, създадена за убийства и отвличания за откуп.Петимата са действали още от 2003 г. според разследването. Към тях е имало и още трима, двама от които са убити, а третият е безследно изчезнал. (Новинар)

 

Print Friendly, PDF & Email