Снимка - "Сега"

Снимка – „Сега“

САЩ и Евросъюзът предприемат мерки за обучение на либийските сили за сигурност, като Пентагонът разработва планове за обучаване в България на 5000-7000 полицаи и жандармеристи, включително на антитерористични спецчасти, съобщиха агенциите. Високопоставен военен представител, пожелал анонимност, уточни, че малки групи представители на либийските сили за сигурност ще бъдат подготвяни у нас на ротационен принцип през годините. Много детайли все още трябва да бъдат уточнени, преди да пристъпим към обучението, отбелязал той по време на форум по сигурността в Калифорния. (Сега)

По повод появилите се твърдения, че СДВР е разрешила организирането на граждански патрули в София
, от столичната дирекция уточняват: понятие „граждански патрули“ не е регламентирано нито в Закона за МВР, нито в Закона за частната охранителна дейност. В този смисъл няма нормативна логика СДВР да е дала „разрешение“ за това. (Security.bg)

 По 7 бежанци се тъпчат в мазета на хостели в центъра на София. Собствениците на пансионите прибират по 140 лева от чужденците на седмица и не питат по колко ще живеят в малкото помещение. В дневниците за гости записват само двама-трима от настанените, които се водят, че са наели стаята, но покрай тях още трима-четирима живеят нелегално. (Монитор)

 Въоръжен нахлу в редакцията на френския в. „Либерасион” в Париж и рани фотограф, съобщиха френските медии. Нападателят, който според свидетели е на възраст около 30-40 г., бил въоръжен с пушка помпа и стрелял по стажант фотограф, след което избягал. Всички в редакцията на вестника са шокирани. По-късно стана ясно, че вероятно същият мъж е вилнял в петък в сградата на телевизия BFM. Тогава влязъл с нахлузена на главата качулка и с бронежилетка, но не успял да рани никого. Според полицията мунициите, използвани в петък, са идентични с тези от вчерашната стрелба. (Монитор)

Дефектите по Дунав мост 2, които скандализираха с появата си миналия месец, нямат нищо общо със сигурността на съоръжението. Физическото му състояние се следи денонощно с модерна технология – при най-малкото отклонение от нормалните параметри лампичките в командния център за транспортно обслужване ще засветят в червено. (24 часа)

 

 

Print Friendly, PDF & Email