Николай Чирпанлиев

Николай Чирпанлиев

Със 113% е надхвърлен капацитетът на центровете на бежанците. Това заяви пред Би Ти Ви директорът на Агенцията за бежанците полк. Николай Чирпанлиев. Центровете в страната могат да поемат около 3000 души, а в тях има над 4500 души. Чирпанлиев посочи, че 70% от чужденците са сирийци. Тези хора са обгрижвани от различни организации и дори от еврейски организации. (Труд)

В нашето наситено на високотехнологични промени време вече никой не се изненадва на съобщенията за поредния разкрит компютърен хакер, който отмъкнал милиони от банка или разкодирал най-новия смартфон на водеща компания. Единствено правят впечатление новини като това преди няколко дни как 12-годишно генийче от френско говорящата област Квебек в Канада станало хакер на нашумялата международна група Annonymos (Анонимните) в замяна на видеоигри. (Сега)

Автомобилите за подслушване на МВР, станали известни като цецомобилите, са записвали без съдебно разрешение разговорите на 875 служебни телефона. Това разкри главният прокурор Сотир Цацаров вчера пред bTV. Той обясни, че разследващите вече са идентифицирали кои лица са ползвали 875 мобилни номера, открити в тефтерите с оперативни задачи на служителите в цецомобилите. (Монитор)

Днес в плевенското село Телиш вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев се срещна с протестиращи жители. Те не са съгласни бившето военно поделение до селото да бъде използвано за настаняване на бежанци, съобщи БНР. Вицепремиерът информира хората в село Телиш, че се предвижда в тяхното село, част от бившето военно поделение да се преустрои в бежански лагер от закрит тип. Той ще се охранява с държавна охрана, в него ще бъде разкрит медицински пункт, магазини, ще се отворят и работни места. (Security.bg)

Мъжът, заподозрян за стрелбата в търговски център в гр. Парамус, в щата Ню Джърси, е бил открит мъртъв, съобщиха източници от правоохранителните органи. По-рано беше съобщено, че стрелецът е бил идентифициран – става въпрос за 20-годишния Ричард Шуп от гр. Тинек. Тялото му е открито в подземието на търговския център. При инцидента няма пострадали. Според полицията престъпникът е произвел само един изстрел и след това се е самоубил. (Преса)

Пожар е избухнал на третия етаж на улица „Гургулят“ 22 в центъра на София. Пожарникарите вече са овладели огъня, предаде БГНЕС. В засегнатия от огъня апартамент е открит трупът на 54-годишния Владимир Карабойчев. По предварителна информация той се е задушил. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email