31.01.2014 pregleda

Снимка – Монитор

137-те мобилни камери на КАТ в страната вече няма да могат да издават електронни фишове за превишена скорост. Това стана ясно след единодушното решение, което взе Общото събрание на съдиите от Върховния административен съд. Причината е спорен текст от Закона за движение по пътищата, който гласи, че “електронен фиш се издава за нарушения, установени с технически средства и системи в отсъствие на контролен орган и нарушител”. Тази формулировка даваше възможност различно тълкуване на закона от съдилищата в страната. (Монитор)

МВР планира да смачка светкавично битовата престъпност, каза вътрешният министър Цветлин Йовчев. По време на годишния отчет на МВР той посочи мерките, които ще се предприемат срещу битовата престъпност. Според него те ще дадат резултат още след месец. (Security.bg)

700 от акциите на МВР по времето на бившия министър Цветан Цветанов са били проведени незаконно, съобщи в четвъртък вътрешният министър Цветлин Йовчев. Това са около 60% от всичките 1300 операции за четири години. При тях са употребени сила и помощни средства, без да е имало нужда. 200 от тези 700 акции дори не са били наредени по каналния ред, а с устно разпореждане или по телефона. Арестите са извършвани от групите за задържане на закритата Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП), баретите и отряда „Кобра“ на столичната полиция. (Сега)

След задълбочено разследване и в резултат на ДНК пробите от двата взрива във Волгоград – на жп. гарата и в тролейбус № 15, беше установена самоличността на атентаторите – съобщава Националният антитерористичен комитет на Русия. 
„В рамките на разследването на терористичните актове във Волгоград от 29 и 30 декември 2013 г., беше установена самоличността на двамата терористи самоубийци. Това са Аскер Самедов и Сулейман Магомедов – членове на т.н. Буйнакска терористична групировка“. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email