45_18_0Русия обвини в пристрастно отношение инспекторите на ООН, които разследваха атаката с химическо оръжие в Сирия, съобщиха агенциите. „Ние сме разочаровани, това е най-малкото, което може да се каже за подхода на Секретариата на ООН и на инспекторите на ООН, които посетиха Сирия и подготвиха селективен и непълен доклад, без да вземат под внимание елементите, за които ние няколко пъти сигнализирахме“, заяви руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков, който е на официална визита в Дамаск. Той се срещна с президента Башар ал Асад и с външния министър Уалид Муалем. (Сега)

Разкриването на зверско престъпление потресе Русия – полицията разобличи семейство от Ростовска област, хладнокръвно убило поне 30 души, информира НТВ. В продължение на 6 години фамилията буквално ликвидирала невинни хора и извършвала дръзки обири. Зад серията жестоки престъпления стоят 46-годишната Инеса Таривердиева и вторият й съпруг, 35-годишният Роман Подкопаев, съобщи местната полиция. (Монитор)

Българските прокурори и следователи ще се учат как да борят организираната престъпност от колегите си в Испания. Това предвижда проект на прокуратурата за изграждане на спецструктури за борба с мафията. На кръгла маса вчера стана ясно, че проблемите на българските магистрати са намерили най-силно отражение при колегите им в Испания. Затова се взело решение от тях да черпим и “добрите практики” – повишаване на квалификацията и обмяна на опит. (Труд)

Данаил Игнатов, по-известен като Дачо на Софи Маринова, да бъде екстрадиран в Италия
. Това реши тричленен състав на Окръжния съд във Враца, който се произнесе по европейската заповед за задържането му. Дачо е разследван по две обвинения за тежки престъпления, които в Италия се наказват много по-тежко, отколкото в България. (Стандарт)

Лек автомобил пламна като факла на Симеоновско шосе в София към 20,45 часа, видя човек на „24 часа“. Колата беше пежо, от малките модели – вероятно 206. Около нея се щураше мъж, навярно шофьорът, който се опитваше неуспешно да угаси пламъците с малък пожарогасител. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email