Снимка - Сега

Снимка – Сега

Въпреки интензивните дипломатически разговори на руския президент Владимир Путин с негови колеги от големи западни държави за мирно разрешаване на конфликта в Украйна, Русия дислоцира военни сили към Крим. Украйна приведе въоръжените си сили в пълна бойна готовност и обяви мобилизация на запасняците. Москва изпрати бронетранспортьори на руския бряг на Керченския проток край полуостров Крим, обяви украинската гранична охрана, цитирана от агенциите. Руски военни са поели контрола над фериботния терминал в град Керч. Вчера рано сутринта са пристигнали мъже във военни униформи, които отказали да се представят, но говорели на руски език, а автомобилите им били с руски регистрационни номера. (Сега)

Полски войски се придвижват покрай границата с Украйна, съобщи електронното издание на в. “Уолстрийт джърнъл” вчера. 
Полски медии съобщиха преди това, че движението на армията е свързано с конфликта между Русия и Украйна. Военното министерство във Варшава бе принудено да обясни веднага, че това не е свързано с Украйна, а става въпрос за рутинни тренировки. (24 часа)

България отпразнува 136 години от Освобождението с гайди и военни ритуали. Музеите в столицата се пукаха по шевовете и тази година на 3 март отчетоха рекорден брой посетители. Националният флаг беше издигнат пред Паметника на Незнайния воин. Пред монумента бяха положени венци и цветя, а паметта на загиналите за освобождението беше почетена с едноминутно мълчание. На церемонията присъстваха министърът на отбраната Ангел Найденов, председателят на парламента Михаил Миков, както и стотици граждани, общественици, дипломати, политици и духовници. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email