orig_464091_bgРусия може да подкрепи военна операция срещу сирийския режим, ако има неоспорими доказателства, че силите на президента Башар Асад са извършили химическа атака край Дамаск. Това заяви изненадващо руският президент Владимир Путин в интервю за телевизия „Първи канал“ и АП, публикувано вчера. Той обаче за пореден път изрази съмнения, че такова нещо се е случило. (Стандарт)

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) подкрепя планираното от МВР оттегляне от пазара на охранителни услуги
и необходимостта от аутсорсване на бизнес услуги от администрацията към частния сектор. МВР прекратява охранителната дейност, извършвана от ведомството на договорна основа. (Security.bg)

 Трима служители на банка във Враца са успели да откраднат от чужди сметки сумата от 200 000 лева. Касиерка, кредитен инспектор и шефът на клона са заподозрени за отклоняването на суми от влоговете на техни клиенти. Крадливите служители били спипани още през април, но до момента подробности за случая не са били огласявани, съобщи вчера сайтът tribali.info. (Монитор)

 Комисията по международните въпроси в Сената на САЩ одобри използването на военна сила в Сирия в отговор на атаката с химическо оръжие, предаде Би Би Си, цитирано от Фокус. След вота с 10 гласа „за“ и 7 – „против“ проекторезолюцията се очаква да бъде гласувана от целия състав на Сената през следващата седмица. Силно дебатираният документ одобрява използването на ограничена военна сила в Сирия в продължение на 90 дни. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email