Снимка - Дневник

Снимка – Дневник

Русия съобщи, че успешно е извършила пробно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета в момент на високо напрежение в международните отношения покрай окупирането на Кримския полуостров и заплахата за изпращане на руска армия в Украйна. (Дневник)

Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския да бъде задържан в ареста, постанови вчера следобед Апелативният спецсъд. Той заседава за мярката му за неотклонение по делото „Килърите 4”, след като спецсъдът го остави без такава. Причина за това беше, че Костинбродския бе екстрадиран у нас през януари м.г. от Гърция, за да бъде съден за създаване на наркобанда. В Солун той беше задържан по европейска заповед за арест и в квартирата му беше намерен цял боен арсенал. (Монитор)

Оценката за това, което се случи в Киев, в Украйна като цяло, може да е само една – това е антиконституционен преврат и въоръжено завземане на властта.Това обяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в резиденцията “Ново Огарьово”. Той подчерта, че не признава новите украински власти за законни. Русия няма да изпраща войски за намеса, макар да си запазва това право при усложнение на ситуацията, посочи Путин. (24 часа)

Управляващите обмислят да намалят броя на личностите, които ще имат право да бъдат охранявани от НСО. По закон НСО осигурява лична, постова и техническа охрана, специализиран транспорт и пропускателен режим на президента и вицепрезидента, на премиера и председателя на Народното събрание. Право на специализиран транспорт имат зам.-председателите на НС, вицепремиерите и шефът на Сметната палата. (Security.bg)

Print Friendly, PDF & Email