Вестник „Сега“

След като в края на миналата седмица вътрешният министър Цветлин Йовчев сезира прокуратурата да разследва как са похарчени 200 хил. лв., отпуснати преди година на областната управа за ремонт на лагер в Харманли, вчера се разбра, че започва проверка и на работата на агенцията за бежанците и дирекция „Миграция“ на МВР. Върховната административна прокуратура ще проучи дали чиновниците са спазвали законовите процедури при даване на бежански и хуманитарен статут. (Сега)

На 9 ноември 2013 г се проведе Общо събрание на Българска асоциация “Корпоративна сигурност”. На него бяха приети оставките на председателя Бойко Митев и заместник-председателя – ген. Калчо Таушанов, след което се проведе избор на ново ръководство на Сдружението. Общото събрание единодушно избра за председател досегашния заместник-председател на БАКС г-н Калин Антонов. Калин Антонов е директор на дирекция “Сигурност” в Банка ДСК. (Security.bg)

 Хората, които се занимават с безопасността в онлайн средата и се борят срещу киберпрестъпността, трябва да бъдат непрекъснато обучавани и да се повишава квалификацията им, каза Иван Жерков, началник на кабинета на министъра на отбраната. (Новинар)

Крадци са тарашили в дома на българския посланик в Полша Василий Такев през нощта на 9 септември. Това съобщи вчера електронното издание на местния вестник „Газета Виборча”, като информацията бе потвърдена и от Външно министерство. (Монитор)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email