indexПоредната драма с пиян турист, намерил смъртта си след падане от балкон, разтресе Слънчев бряг. Това е третият инцидент с чужди летовници в курорта това лято, въпреки че сезонът едва е започнал. Този път жертвата е 18-годишен холандски младеж, който полетя от четвъртия етаж на хотел „Зорница“ точно навръх рождения си ден. (Стандарт)

Има сериозни разминавания между Доклада за състоянието на отбраната и действителната ситуация в сектора, каза председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Янко Янков, пред Радио Фокус. Министерството има доста сериозни финансови задължения, от друга страна има сигнали за абсолютна непрозрачност в провеждането на процедурите и то става въпрос за доста сериозен финансов ресурс. (Security.bg)

Жива верига от десетина души препречи пътя на кола на НСО близо до резиденция Бояна. Протестиращите се заредиха в квартала сутринта, за да блокират кортежа на премиера Пламен Орешарски. Той обаче не е бил в спряната кола. В нея изобщо не се е возело охранявано лице, съобщиха от Национална служба „Сигурност”. Пресаташето на кабинета Ани Димитрова също обясни, че кортежът на министър-председателя не е спиран. (Монитор)

КАТ прави опит да осветли работата си и да усмири „бандитите“ по пътищата в разгара на летния сезон. За нарушения ще се следи със 158 камери в цялата страна, съобщи началникът на пътната полиция комисар Антон Антонов. 134 от тях са мобилни, а останалите 24 – стационарни. По думите на Антонов предстои едно устройство да бъде монтирано и на магистрала „Люлин“. „Това е установка за контрол на средна скорост, която се надяваме скоро – през септември, да се пусне“, обясни шефът на КАТ пред „Фокус“.  (Сега)

34 джебчийски кражби са били извършени във Варна и курортните комплекси от началото на лятото, съобщи Ивана Милева, говорител на ОД на МВР – Варна. По думите й статистиката е за периода от 1 май до 28 юни, като до момента са били разкрити 4 от обирите. Тя беше категорична, че ужилените са предимно българи, но предвид старта на туристическия сезон се очаквало тенденцията да претърпи промени. (Новинар)

 

Print Friendly, PDF & Email