Снимка - "24 часа"

Снимка – „24 часа“

Държавният глава няма да назначава шефовете на Националната служба за охрана, Националната разузнавателна служба и служба „Военна информация“ според текстовете в подготвения от правителството Закон за националната сигурностКак точно ще се назначават началниците на службите ще бъде записано в специалните закони за НСО, цивилното и военното разузнаване, обясни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той гарантира, че при определянето на правилата ще се следват правомощията на властите, определени от конституцията. (24 часа)

НСО започва изграждането на специален охранителен тренировъчен лагер край софийското село Доброславци, съобщава Investor.bg. Министерският съвет отне четири имота в землищата на гр. Нови Искър и селата Доброславци, Мировяне и Кътина от Министерството на отбраната и предостави правото на управлението им на Националната служба за охрана. (Security.bg)

 Бившият министър на отбраната на САЩ Робърт Гейтс разкритикува президента Барак Обама за афганистанската кампания, съобщи Би Би Си. Това стана в книгата “На служба: мемоари на военния министър”, където Гейтс твърди, че президентът скептично е оценявал шансовете за успех на афганистанската стратегия на администрацията си. (Монитор)

Крупен обир за над 50 000 лева беше извършен в Банско, съобщиха от полицията в града. 
Сигнал за кражбата бил получен около 18 часа във вторник. Разтревоженият собственик на ужиления имот, който е местен бизнесмен, който притежава цехове за преработка на дървесина, се обадил в полицията и съобщил, че от дома му са задигнати голяма сума пари и монети с нумизматична стойност. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email