Снимка - "Труд"

Снимка – „Труд“

Общата престъпност намалява с 1.1% за първите 11 месеца на 2013 г. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев по време на днещния парламентарен контрол в отговор на въпрос за състоянието и промяната на криминалната обстановка в страната. През последните 11 месеца има 131 въоръжени грабежи, което е с 23% по-малко от предната година. Установени са извършителите на 49 от тях. Разкрити са 23 стари грабежи. (Труд)

Командването на ливанската армия засили охраната на границата със Сирия поради заплаха от нахлуване на терористи, съобщи телевизия „Ал Манар„. Частите в източните и северните райони са приведени в бойна готовност след съобщенията за струпване на въоръжени групи от сирийската страна на границата срещу селищата Ерсал и Рас-Баалбек. Предполага се, че тези сили са били изтласкани от сирийската армия. Вчера ливански военнослужещи задържаха в района 7 въоръжени сирийци, които се опитвали да преминат в Ливан. (Преса)

Починалият южноафрикански борец за права и свободи Нелсън Мандела е бил обучаван от агенти на Мосад през 1962 г. – няколко месеца преди да бъде арестуван в родината си.Това съобщава израелското издание „Аарец“, като се позовава на секретни архивни документи. (24 часа)

Вътрешният министър Цветлин Йовчев внезапно установи, че столичната пътна полиция се управлява лошо и освободи шефа на КАТ-София Богдан Милчев. По думите му причината са слабите резултати, както и недоброто взаимодействие с главната дирекция „Национална полиция“. За смяната на Милчев се говори отпреди месец. Тогава обаче Йовчев отрече да е издавал такава заповед и отклони темата за слабости в пътната полиция. (Сега)

Триста и девет домакинства в Самоков останаха без ток след пожар в трафопост. 
Аварията в мрежата възникнала заради претоварване, породено от незаконно присъединили се потребители към въздушната мрежа с ниско напрежение на трафопоста в квартал „Разсадника”. (Новинар)

 

Print Friendly, PDF & Email