сирияНамаляването на броя нелегални емигранти на територията на страната е първата от седемте основни цели на Плана за овладяване на кризата, възникнала в следствие на масовото навлизане на лица, търсещи закрила на територията на България. Проект на плана, който трябва да бъде реализиран през следващите шест месеца, представи пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде правителствената пресслужба. „Три пъти ще ограничим броя на тези, които влизат в страната и три пъти ще увеличим темпа, с който принудително извеждаме лицата, които нямат основание да седят тук“, отбеляза г-н Йовчев. (Security.bg)

 Гръцки граничен патрул залови Салахедин Бин Аладин във вторник вечерта. Белезниците щракнаха четири дни след като алжирецът наръга над 10 пъти с нож Виктория Христова. Жертвата е разпознала нападателя си. Аладин е минал браздата в района на родопското село Мезек. Задържан е до пограничния град Орестиада на 5 км от браздата. С помощта на столичен травестит Аладин напуснал София още в неделя вечерта и се е настанил в хотел „Лайпциг“ в Пловдив, сочат данните на МВР. (Стандарт)

На територията, във въздушното пространство и по крайбрежието на Естония, Латвия, Литва и Полша от вчера се провеждат най-мащабните маневри на НАТО за тази година, предаде Асошиейтед прес. Ученията с кодово название „Стедфаст джаз 2013“ (Steadfast Jazz 2013) преминават с участието на 13 бойни кораба, десетки самолети и около 6000 войници от НАТО и партньорски държави. (Преса)

Двама тийнейджъри на 16 на 17 години от Гоце Делчев влязоха в ролите на българските Макс и Мориц
и спретнаха куп бели само за една нощ. Те успяха да нанесат толкова поразии из града, че хората се хванаха за главите. Учениците обраха четири магазина, като за няколко часа успяха да забогатеят с близо 400 лева, съобщиха от полицията. Бандитите действали през нощта във вторник. (Новинар)

 

Print Friendly, PDF & Email