изтеглен файл

Снимка – Монитор

59% от българите искат военната служба да се върне. Това показват данни от национално представително проучване на Exacta Research Group. Най-яростни защитници за задължителната казарма са мъжете на 40-годишна възраст. Това са симпатизанти на леви и националистически партии. 6 г. след отмяната на наборната служба, за връщането, но в нов вариант, се обяви и лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. (Монитор)

Двама охранители от с. Малко Градище, за което преди време ви съобщихме, че си нае частна охранителна фирма, пострадаха при „среднощен екшън”, съобщава „DarikNews”. Инцидентът се разиграл около 22:30 ч. вчера, когато 34-годишен маджаровец е посетил селската кръчма. (Security.bg)

Криминалният контингент се е покрил и кротнал, респектиран от жандармерията из страната, стана ясно от думите на директора на ГД „Национална полиция” главен комисар Тодор Гребенаров пред БНР. Според него има силен спад на престъпленията през последната седмица. Вътрешното министерство е направило анализ на данните от последните дни и се оказало, че за времето след 10 февруари са извършени 300 престъпления на територията на цялата страна. Това е по около 3-4 престъпления на ден за областна дирекция, поясни Гребенаров. (Новинар)

Премиерът Пламен Орешарски е поискал да се проверят как са правени сметките в МВР за строежа на оградата с Турция. „След това ще ми се докладва и ще видя дали има хора за уволнение… Притеснява ме малко оскъпяването – че предварителната сметка е била твърде обща“, обясни министър-председателят вчера при посещението си в регистрационно-приемателния център в Харманли. (Сега)

Разбиха банкомат край клона на банка ДСК на столичната ул. „Оборище“. На мястото има полиция и районът е отцепен. Клонът на банката обаче не е затворен, но на улицата са се събрали хора. В близост има и паркиран полицейски бус. „В полицията е постъпил сигнал за извършена интервенция върху банкомата“. Това обясниха от пресцентъра на СДВР пред „24 часа онлайн“. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email