Снимка - "Монитор"

Снимка – „Монитор“

Иран и шесторката по иранската програма (петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и Германия) постигнаха в събота вечер след близо 5-дневен маратон от преговори първото историческо споразумение относно ядрената програма на Техеран, но първите реакции на Техеран и на Вашингтон веднага извадиха наяве различията в интерпретирането на въпроса за обогатяването на уран, отбелязва „Франс прес”. (Монитор)

Броят на европейците, заминаващи за Сирия, за да се бият на страната на опозицията, расте непрекъснато
. Повечето от тях са млади и дори малолетни, предаде радио „Голос России“. Чуждестранните наемници в Сирия са между 17 и 20 хиляди души. В по-голямата част става дума за граждани на съседни страни, но има и такива, които идват от по-далече, казва Оскар Перес Венура, испански експерт и специалист по радикалния ислям. (24 часа)

Никой не иска да облича служителите на Военна полиция – това стана ясно от обявление за частично прекратяване на голяма обществена поръчка на звеното. Търгът за 250 броя якета с подплата, по 500 клинове – изчистени и с ленти, 3000 чифта памучни чорапи, бели ризи с къс и дълъг ръкав, летни шапки и други бе обявен през август. Общата стойност на поръчката за облекло на полицаите под пагон с общо 11 обособени позиции трябваше да е 290 000 лв. без ДДС, става ясно от документите. (Труд)

Колетите в пощата вече се изпращат само срещу бележка антибомба. За да пуснем пакет до друг град, задължително трябва да попълним имената си върху листче, което се залепва върху пратката. На него декларираме още, че не изпращаме нищо незаконно – като дрога или адска машина например. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email