Снимка - Монитор

Снимка – Монитор

ЕС ще обмисли действия срещу Украйна след съобщенията, че най-малко трима демонстранти са загинали при насилието, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Той заяви, че ЕС е шокиран от смъртните случаи. Барозу осъди употребата на сила и призова всички страни незабавно да прекратят насилието. “Ще продължим да следим внимателно ситуацията и ще обмислим евентуални действия на ЕС и последствия за отношенията ни с тази страна”, каза Барозу. (Монитор)

Водената от ООН мирна конференция за Сирия започна вчера в швейцарския курорт Монтрьо с призив на сирийската опозиция президентът на страната Башар ал Асад да предаде властта на преходно правителство, съобщиха агенциите. Сирийският външен министър Уалид Муалем пък контрира, че само сирийският народ може да решава съдбата на Асад. Форумът „Женева-2“ е проверка за всички, които подкрепят сирийския народ в борбата му за свобода, заяви американският държавен секретар Джон Кери, който подчерта, че Башар ал Асад не може да влезе в състава на бъдещото преходно правителство на Сирия. (Сега)

Днес беше даден ход на делото срещу Община Видин по иск на охранителната фирма ЕТ „СОВА 7 – Валентин Борисов“, съобщава tribali.info. Фирмата съди общината за 788 479 лв. по договори за охрана на училища. 
Герго Гергов, кмет на Община Видин, присъстваше на съдебното заседение и също така беше придружаван от пълномощници. Представители на охранителната фирма не присъстваха в залата. (Security.bg)

Банкоматите ще продължат да работят без проблем и след 8 април, когато Майкрософт спира поддръжката на тяхната операционна система Windows XP, сигурни са експертите. Опасенията за проблеми при транзакциите се появиха, след като стана ясно, че едва 5 на сто от всички банкомати в света имат готовност да преминат веднага на по-съвременен софтуер. Успокоително прозвуча информацията, че антивирусната защита е гарантирана до юли 2015 г. След този срок всички устройства трябва да преминат на по-новите програми. В България това ще стане през следващите 12 месеца, съобщи БНТ. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email