23866-policai2_620_348

Снимка в-к „Преса“

Полицаите вече ще могат да се трудят и в извънработно време. Това става ясно от проектозакона за МВР, който тези дни ще бъде публикуван за обществено обсъждане. Досега полицаите нямаха това право. В проекта се дава възможност служителите на МВР да бъдат еднолични търговци, съдружници в търговски дружества, управители, прокуристи, ликвидатори или синдици, да извършват търговска дейност, да работят на трудов или граждански договор. (Преса)

Уреждането на конфликта в Сирия е политическо, а не военно, заяви американският държавен секретар Джон Кери след среща с британския си колега Уилям Хейг в Лондон, предаде Франс прес. “САЩ, президентът Барак Обама, аз лично и други сме съгласни, че краят на конфликта в Сирия изисква политическо решение. Няма военно решение. Ние не си правим никакви илюзии по този въпрос”, подчерта Кери. (Монитор)

 Неизвестни апаши атакуваха църквата в гоцеделчевското село Господинци. Сигнал за набега им е подаден в РУП-Гоце Делчев около 09.30 ч. в неделя от свещеника. Установено е, че крадците са счупили прозорец на храма и са се вмъкнали вътре. Открадната е неустановена сума пари от два метални шкафа и 3 месингови свещника. Стойността на нанесената щета е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство. (Стандарт)

Жена загина, а 9-годишно момче бе ранено при кървав инцидент на жп прелеза край твърдишкото село Сборище. Трагедията станала на 6 септември вечерта, съобщи полицията в Сливен. В каруцата пътували баща с двамата си сина и семейство мъж и жена от ромската махала на близкото село Оризари. Във фаталната вечер те ходили до Сборище, за да купят на едро брашно и храна за животните си. Пътят им минавал през жп прелез, който бил охраняем със звукова сигнализация. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email