24344-tok_620_348Досега са внесени три сигнала в прокуратурата за общо 160 млн. лв. за източване на българската енергетика. В понеделник внасяме още един сигнал на стойност 230 млн. лв. за неправомерно изразходвани средства за студен резерв, което се е случило през 2012 г.“ Това заяви вчера министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в предаването „Факторът Кошлуков“ по ТВ7. Договорите с електроцентрали за осигуряване на студен резерв се сключват от Електроенергийния системен оператор (ЕСО). (Преса)

Българска банда, която крадяла катализатори от коли в Ниш, беше разбита от нашата и сръбската полиция. Престъпното трио действало дълго време на територията на Сърбия и се предполага, че е успяло да извърши серия удари, докато бъде заловено. До ареста му се стигнало, след като от родното МВР подали сигнал до колегите си, че се очаква бандата да мине граница и да подготви нови удари. Така и станало. (Монитор)

17,4 млн. лв. ще похарчи армията ни през следващите 7 години за ремонта и поддръжката на седем учебно-бойни самолета „Пилатус“. Военното ведомство обяви обществена поръчка и чака кандидатите да подават документи до 7 октомври 2013 г.  Договорът за купуването на шестте „Пилатус“ РС-9М и един „Пилатус“ РС-12/45 бе подписан в края на 2003 г. от екипа на тогавашния министър на отбраната Николай Свинаров (НДСВ). (Труд)

Сега, когато над сирийския режим надвисна перспективата за въздушни удари, пожелал анонимност представител на ръководството на френската соцпартия откровено призна, че операцията дава невероятна възможност да се отвлече вниманието на опозицията и на населението от далеч по-чувствителния въпрос за пенсионната реформа. „Това е наистина неочаквано в разгара на дебата за пенсиите! Няма да е лесно да се организира протест против реформите, ако общественото мнение е приковано от ударите по Сирия…“, каза той. (Сега)

Фермер от шуменското село Ясенково се е заразил с кожна форма на коварната болест антракс. Заради този случаи цялото село е поставено под карантина за минимум две седмици. 60-годишният Сали Осман е заклал агне, което е било болно. При разфасоването на трупа се е порязал и заразата е минала и в неговото тяло през кръвта. Това се е случило в сряда. На следващия ден на лицето на Сали се появила типичната за болестта синя пъпка. (Новинар)

 

Print Friendly, PDF & Email