Снимка – „Труд“

 32-годишният баща на три деца Кахтан ал Омар от Сирия почина в столичния бежански лагер във “Военна рампа” сутринта, а смъртта му доведе до бежански бунт, бързо потушен от жандармеристи и полицаи. При сблъсъците е ранен 42-годишен служител на СДВР. Той бил ударен с камък в главата и откаран във ВМА. След преглед със скенер и негови оплаквания от световъртеж и гадене е оставен за наблюдение със съмнения, че е получил мозъчно сътресение. (Труд)

Служител на Съдебна охрана загина, а негов колега бере душа след жестока катастрофа на главния път София – Варна. Трима служители на Министерството на правосъдието от Добрич, Търговище и Разград пътували към Велико Търново за участие в семинар. Мъжете били от съответните областни звена на Съдебната охрана и се придвижвали със стара лада, която рано сутринта тръгнала от Добрич и събрала останалите двама колеги по пътя. Около 11,10 ч. на обяд на стотина метра от кръстовището за Стражица ладата била ударена челно от лек автомобил “Смарт”, управляван от 35-годишен софиянец. (Монитор)

Страната ни ще участва с до 110 военнослужещи в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан след 2014 г. Това обяви министърът на отбраната Ангел Найденов. За това ще са нужни около 18 млн. лв. годишно. В сряда Министерският съвет одобри доклада на Найденов и определи възможното участие на България в невоенната мисия на НАТО, която се очаква да стартира в началото на 2015 г. За да започне тази операция, е необходимо да има покана от афганистанското правителство. (Новинар)

Американската Агенция за национална сигурност (АНС) е следила телефонните разговори, интернет активността и електронните пощи на британските граждани с одобрението на разузнавателните служби на Великобритания, разкри британският в. „Гардиън“, като се позова на документи, предоставени от бившия сътрудник на спецслужбите на САЩ Едуард Сноудън. Шпионираните британци не са били заподозрени в никакви закононарушения, уточнява изданието. Това е първото категорично потвърждение, че британските граждани са били обект на американските програми за масов шпионаж. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email