ShablaПлевнелиев чака доклад от разузнаването. Очакваме разузнаването да каже дали ще има голяма бежанска вълна и други последствия за България.  Това обяви президентът Росен Плевнелиев, който присъства на съвместното учение „Шабла 2013“ между военни части на България и Сърбия. Той ще свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), но „на по-късен етап“. (в-к „Труд“)

Съветът за сигурност към премиера ще заседава извънредно за Сирия. Съветът по сигурността към Министерския съвет днес ще проведе извънредно заседание, съобщи правителствената пресслужба. Темата ще е ситуацията в Сирия и отражението й върху националната сигурност на България. Председател на съвета е премиерът Пламен Орешарски. Членове са министрите на външните работи Кристиан Вигенин, на отбраната Ангел Найденов, на вътрешните работи Цветлин Йовчев, както и по един от техните заместници. (в-к „Дневник“)

Трус удари на 8 км. западно от Доспат. Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България. Това съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 7:14 ч. тази сутрин. Той е с дълбочина 3 км. Епицентърът е с координати 139 км североизточно от София, 48 км западно от Смолян и 8 км западно от Доспат. (в-к „24 часа“)

Семейство на полицай от ГДБОП и съдийка провалили присъдата на Вальо Бореца за рекет. Арестуваният като лидер на група за мокри поръчки Валентин Янев-Бореца е отървал присъда за рекет от 5 г. заради семейство на полицай и съдийка. През 2012 г. ГДБОП разследва и арестува Валентин Янев-Бореца за изнудване на негов съдружник и заплаха за убийство. Там като ръководител работи комисар Чавдар Георгиев. (в-к „24 часа“)

Прекъснаха погребение, роднина видя следи от насилие по мъртвия. Погребение на пастир беше спряно заради установени следи от насилие по трупа. Роднина забелязал белезите по тялото, съобщава сайтът struma.com. Трупът на 57-годишният пастир Евтим Топалов беше открит преди 2 дни в овчарник в петричкото село Коларово. (в-к „Труд“)

 

Print Friendly, PDF & Email