Чък Хейгъл Снимка - "Монитор"

Чък Хейгъл
Снимка – „Монитор“

Шефът на Пентагона Чък Хейгъл изрази в телефонен разговор с руския министър на отбраната Сергей Шойгу готовност за засилване на взаимодействието на министрите на отбраната на двете страни за предотвратяване на терористичната заплаха, особено с наближаването на зимните олимпийски игри в Сочи, предаде ИТАР-ТАСС. Както съобщава пресслужбата на руското военно ведомство, разговорът е проведен по инициатива на американската страна. (Монитор)

Бунтовници и опозиционни активисти в Сирия, участващи от три години във война срещу режима на президента Башар ал Асад, откриха втори фронт срещу свързаните с „Ал Кайда“ джихадисти, съобщиха световните медии. През уикенда три бунтовнически коалиции започнаха операции срещу Ислямската държава в Ирак и Левант (ИДИЛ), която доскоро бе съюзник на въстаниците срещу силите на Асад. (Сега)

14 млн. контрабандни цигари от марката „Руби“ суперслимс са открили варненските митничари в контейнер с части за селскостопанска техника. 
Стоката пристигнала на пристанище Варна-запад на 30 декември сутринта и била разтоварена от кораб „Джордж Валиант“, идващ от Турция и плаващ под флага на Антигуа и Барбадос. Това стана ясно на пресконференция с участието на Лъчезар Лазаров, шеф на отдел „Митническо разузнаване и разследване“, и Бранимир Раданов – началник-сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“ в митница Варна. (24 часа)

Двама нелегални имигранти бяха намерени вчера сутринта край вилната зона „Траката“ до Варна. Мъжете имали и пари, и документи, били премръзнали и мокри. По неофициални данни имената им са Махмуд и Али, които са на 30 и на 23 години и са от Сирия. Настанени са с хипотермия във Военноморската болница. 
Единият от мъжете лежал зад фургон, приспособен за работилница. Пръв го видял около 8,30 ч. бившият моряк Атанас Атанасов. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email