Снимка - "24 часа"

Снимка – „24 часа“

САЩ започват през октомври изграждането на елементи от система за противоракетна отбрана в Румъния, съобщи прессекретарят на американското министерство на отбраната Джордж Литъл, цитиран от РИА Новости. Сътрудничеството в областта на противоракетната отбрана било обсъдено на среща между американския министър на отбраната Чък Хейгъл и неговия румънски колега Мирча Душа. (24 часа)

Словакия ни предоставя финансова помощ заради проблема със сирийските бежанци. Словашкият посланик у нас Мариян Якубоци вчера дари средства по линия на механизма за гражданска защита на Европейския съюз на зам.-министъра на вътрешните работи Васил Маринов, съобщиха от пресцентъра на МВР. (Монитор)

Най-малко 31 души загинаха, а десетки бяха ранени при самоубийствен атентат в сирийския грам Хама , предаде АФП. Атаката бе извършена с камион, пълен с един тон експлозив. Мишена бе контролно-пропускателен пункт в града, който се контролира от правителствените сили на президента Башар ал Асад. За големия брой жертви допринесла и цистерна с гориво, намираща се в близост. (Труд)

 МВР бавно си връща доверието на обществото. Това пише в отчета на ведомството за първото полугодие на 2013 г. На практика това е последният отчет на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който сдаде поста в края на февруари, а до юни начело на силовото министерство бе Петя Първанова от служебния кабинет. (Сега)

Крадци на акумулатори изправиха на нокти бургазлии през последната седмица.
Вече са разбити десетки автомобили, съобщи сайтът flagman.bg. Автоджамбазите вилнеят в почти всички големи жилищни комплекси в морския град и навсякъде почеркът им е един и същ – разбиват прозореца до шофьорската врата, отварят капака на автомобила и задигат акумулатора. Малцина потърпевши обаче са пуснали жалби в полицията, понеже липсват свидетели, а повечето нямат документи за откраднатите акумулатори. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email